woensdag 15 oktober 2014

Fondswerftrainingen

Fondswerftraining 1:

Zondag 28 september was de eerste fondswerftraining. Het was een lange maar leerzame en leuke dag.

Meteen aan het begin moest je jezelf voorstellen voor de groep en vertellen waarom je mee wilt met school at sea. Best spannend, maar ook super leuk! Zo leer je de groep al een beetje kennen en natuurlijk leuk om te horen waarom iedereen mee wil.

We hebben geleerd dat doelen en resultaten los staan van wie je bent. Als je je doelen niet haalt of je resultaten zijn slecht betekent dat niet dat jij faalt. Want falen bestaat niet. Dit betekent niet dat je niets fout kan doen, natuurlijk maak je fouten en dat is ook niet erg, want van fouten leer je.

We hebben het ook over successen gehad. Een succes is:
 - een gewenst resultaat behalen
 - een geplande actie uitvoeren
 -een actie na twijfel -een nieuw inzicht of nieuwe kennis
 -fouten herkennen.
Als opdracht hebben we gekregen om elke dag 15 successen op te schrijven, in het begin is dit best lastig maar het gaat steeds gemakkelijker. Bovendien is het heel erg fijn als je na een dag inziet wat je allemaal voor successen hebt behaald. 

De groep is super gezellig en het was echt een super dag!


 Fondswerftraining 2:

Afgelopen zondag was alweer de 2e fondswerftraining. We hebben onze grootste successen van de afgelopen twee weken opgeschreven en onze elevator pitch voorgelezen voor de groep (mijn pitch is te vinden op de home pagina).

We hebben veel geleerd over de slachtoffer rol en de verantwoordelijke. Wij zijn verantwoordelijk voor onze eigen fouten in het leven, de vraag is of je het slachtoffer van een situatie wordt of dat je de verantwoordelijkheid neemt. Dit is erg belangrijk voor het fondsen werven, als jij straks naar 10 bedrijven gaat en je krijgt 10 keer nee te horen, wat dan? Je kunt in de slachtoffer rol gaan zitten en zeggen dat je het niet kan en dat het toch niet gaat lukken. Je kunt ook de verantwoordelijkheid nemen en kijken wat je kan verbeteren en doorgaan, als je op het schip wil terecht komen zal je toch echt dat geld bij elkaar moeten krijgen!

Monique is ook nog even langs geweest om vragen te beantwoorden en aan het eind van de dag mochten we met zijn allen op de Regina Maris! Donderdag ben ik ook al op de Regina Maris geweest (hij lag toen zowat voor m’n huis!). Na het zien van het schip heb ik nog meer zin gekregen in dit avontuur!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten